Відділ освіти
Добропільської міської ради
Наказ № 267
від 26.04.2012
Про організацію дієтичного харчування
в навчальних закладах
м.Добропілля у 2012 році
Статистичні дані щодо
збільшення кількості дітей з відхиленням у стані здоров’я вимагають від навчальних
закладів організувати свою роботу так, щоб не тільки не погіршити ситуацію, а,
навпаки, створити такі умови, за яких лікувальні та реабілітаційні заходи були
б найефективнішими. Поширеність захворювань органів травлення у дітей сягає
сьогодні 7-9%. Найчастіше діти страждають на дискінезію жовчовивідних шляхів,
харчові алергії, хронічні гастрити та панкреатити, дисбактеріози кишковика
тощо. Найголовнішою запорукою ефективного лікування патологій органів травлення
є дієтичне харчування, згідно з Постановою Головного державного санітарного
лікаря України 14.08.2001р. № 63 « Про державні санітарні правила і норми влаштування, утримання
загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу
ДСанПіН 5.5.2.008-01» та Наказу Міністерства освіти і науки
України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006р. №298/227 « Про
затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних
закладах»
Наказую:
1. Організувати дієтичне
харчування в навчальних закладах .
2. Затвердити порядок
організації дієтичного харчування у навчальних закладах м.Добропілля у 2012
році (додається).
3. Керівникам навчальних
закладів:
3.1.
Забезпечити наявність дієтичного харчування в навчальних
закладах з 01.05.2012 року.
3.2.
Взяти на
диспансерний облік дітей із захворюваннями печінки, жовчного міхура і
жовчовивідних шляхів, нирок та ожиріння.
3.3.
Надати до відділу
освіти списки дітей, які знаходяться на диспансерному обліку до 01.05.2012
року.
3.4.
Проводити щомісячний
моніторинг паталогій захворювання дітей закріплення результатів, попередження
ускладнень, оздоровлення.
3.5.
Врахувати
тривалість застосування дієти та вчасно переводити дитину на загальний стіл.
3.6.
Провести
роз’яснювальну роботу серед батьків щодо організації дієтичного харчування
вдома, дотримання його режиму у вихідні та святкові дні, роз’яснити правила
застосування відварів лікарських трав, вітамінів тощо.
4. Технологу з організації
харчування централізованої господарчої групи відділу освіти Бабіч О.М.:
4.1.
Взяти на контроль
організацію дієтичного харчування у навчальних закладах.
4.2.
Замінити
технологію приготування використовуваних в меню страв.
4.3.
Надати методичні
рекомендації керівникам навчальних закладів щодо організації дієтичного
харчування.
5. Наказ опублікувати на офіційному
сайті відділу освіти.
6. Контроль за даним наказом
залишаю за собою.
Начальник відділу освіти
О.В.Гетьман
Направлено:
ЗОШ- 18
ДНЗ- 19
Інспектор- 1
Технолог- 1
В діло- 1
Узгоджено: Бабіч О.М. ___________
Мальцева І.А.___________
Дейкун Л.Я. ___________ |