Форма входу
Раді вітати:Гість

Пошук

Меню сайту

Заявки в ДНЗ
  • Порядок набору дітей до дошкільних навчальних закладів міста Добропілля
  • Заявка в ДНЗ
  • Список дітей,які потребують місця в ДНЗ

  • Виставка
  • Віртуальна виставка-презентація «Патріотизму не вчать, його виховують-2015» м.Добропілля
  • Експозиція закладів освіти
  • Експозиція методичної служби міста
  • Виставка "Місячник педагогічної маїстерності""

  • Доступ до публічної інформації

    База всіх підприємств та державних закладів м.Добропілля
    База всех предприятий и гос. служб г.Доброполья

    Головна » 2012 » Січень » 16 » Учитель-учителю
    14:30
    Учитель-учителю

    Учитель-учителю

                 Учитель. Який він? У чому полягає його завдання? Ті хто вже  багато   років працює з дітьми і ті хто тільки починає трудовий шлях, неодноразово над цим замислюється . Учитель –це хто? Людина , яка дає конкретні знання, чи людина, яка взяла на себе величезне завдання - виховувати людей?  Багато хто знає, що учні не люблять, щоб їх виховували. Учителів , які силоміць виховують,  вони не люблять. Виходить, урокодавач? Але й суто урокодавачів діти також не люблять. Щоправда менше. Тож хто такий учитель? Видатний педагог  Соловейчик  писав  : « Учитель… Він – артист, але його слухачі й глядачі не аплодують йому. Він –скульптор , але його праці ніхто не бачить. Він - лікар, але його пацієнти рідко віддячують йому за лікування й далеко не завжди хочуть лікуватися.» Звідки бере він сили для повсякденного натхнення? В чому секрети його майстерності?

                                                         

     На ці та інші питання отримали відповіді вчителі – початківці міста Добропілля  на  «Методичних посиденьках» - зустрічі молодих вчителів з майстрами педагогічної праці,  проведених міським методичним кабінетом при підтримці профспілки працівників освіти.   В 2011 році 27 молодих педагогів переступили вперше поріг шкіл  Добропілля.Це вчителі математики, біології, англійської мови, вчителі початкових класів, вихователі, керівники гуртків.

    «Перше місце роботи … Можливо , відчуваються невпевненість , дискомфорт. Усе нове : соціальна роль, нові стосунки з людьми. Нова особистісна  роль - відповідальність за якість своєї роботи, результат, якого чекають вчителі, учні, батьки. В цій ситуації важливо  гарно зустріти  молодих вчителів,  надати товариську допомогу, створити ситуацію причетності» - зазначила в своєму зверненні до педагогів завідуюча міським методичним кабінетом

     Л.М. Петрова.   Не випадково , на зустріч були запрошені не тільки вчителі – методисти , таких у місті 31 учитель , а і   переможці обласних етапів конкурсів  педагогічної майстерності – носії величезного досвіду. Методичні посиденьки пройшли в  творчій, відвертій атмосфері. Молоді вчителі  поспілкувались з вчителями –методистами ,отримали  поради досвідчених колег  , поспілкуватись  с заступником міського Голови М.С. Маслюковим. , начальником відділу освіти  Добропільської міської ради О.В. Гетьман. До душі запали слова вчителів  -  методистів Іщенко  Л.Р. , Цикалюк В.І ,.Медведєва М.Є., Максимової В.А.

                                                             

    Основний мотив їх виступів  зводився до того , що необхідно любити  і шанувати  дітей, свій предмет і отримувати задоволення від  зробленої роботи .Застерегли колег   від головних слабостей   молодого спеціаліста: відкладення рішення на завтра;   виконання роботи на половину; прагнення зробити все самостійно, зробити все зразу; впевненість в тому , що він знає все краще інших; спроба звалити провину на інших. 

             Ну які ж посиденьки   проходять без розваг?  Зустріч супроводжувалась  методичними іграми, конкурсами з професійної майстерності, душевними співами педагогів. І як завжди, самими активними артистами були працівники ЦДЮТ, які не перестають доводити, що талановитого учня може виховати  тільки талановитий вчитель.  Журі конкурсів, у складі переможців обласних етапів  конкурсів фахової майстерності,  Денисової Л.О., Героєвої В.І., Ралькіної С.М.  відзначили високий рівень теоретичної підготовки молодих вчителів, добрі знання з педагогіки, методики викладання предметів.

                                                            

     Зустріч пройшла восени.  Осінь по праву належить педагогам: День знань –восени; День працівників освіти -  восени, день Святого Покровителя всіх учнів Сергія Радонежського – теж восени .І ще тому , що восени підводяться підсумки роботи , складаються плани на майбутнє  проходить огляд сили - з чим йти в завтрашній день.  Віриться ,що методичні  посиденьки продовжать  традиції міського методичного кабінету  відділу освіти

    м. Добропілля і стануть щорічними . Античні мудреці казали: « Хочеш розвивати державу – виховуй молодь». Адже молодь , за якою –майбутнє в усьому, зокрема і в освіті, покликана зміцнювати державу.

    Якби хотілось, щоб молодий вчитель, переступаючи поріг школи, розумів, що в будь які часи ,особливо зараз, він особистість, за якою підлітки перевіряють свої життєві позиції .Як би хотілося , щоб учитель розумів, що , можливо, він – єдиний, хто допомагає прозріти цим молодим шукачам , самовпевненим підліткам. Учитель – це образ , створений століттями і тому шанований усіма. Усі чекають від людини цієї професії саме вчительства – Майстра слова, Майстра звуку, Майстра думки, Майстра Емоції і настроїв, Майстра створення – констатації знань…

                               

                                                            Людмила Петрова, завідувач міським методичним кабінетом

                                                                                         Методист ММК м. Добропілля Н.В. Курдя

     

    Переглядів: 826 | Додав: Максим | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Понравилась новость? Дай знать о ней другим!:)
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Загальноосвітні навчальні заклади

    Дошкільні навчальні заклади

    Hosting Ukraine


    Статистика
    Статистика
    Зараз на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    Відвідали за день
    [ Повний Список ]


    Архів записів

    Календар
    «  Січень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031


    Безкоштовний хостинг uCoz